Ik ben Jeroen, 50 jaar en agrarisch ondernemer. Voordat ik met Monique samenwerkte, zat ik in een zeer moeilijke, zware periode met een opeenstapeling van problemen, zowel lichamelijk als bedrijfsmatig. Dat was net even iets teveel voor deze jongen. Er was sprake van opname in een kliniek en ik zat in een cirkel van steeds dezelfde (mijn eigen) gedachten. Ik wilde alles zelf oplossen. Een soort van boerentrots. Maar het is geen schande als het een keer teveel wordt, ook niet voor een boer.

Wat mij aanspreekt in de samenwerking met Monique is de diepgang van de gesprekken. Zij is daarin open en eerlijk en praat niet met mij mee. Zij is in staat om te spiegelen en mij de keerzijde van de medaille te laten zien. Zij haalde mij uit mijn cirkel van steeds dezelfde gedachten. Door de zin; “Is het waar?” hielp ze mij om mijn gedachten te structureren. Verder sprak het mij aan dat ik voor het gesprek al een voorbereiding maakte, zodat wij in de coachsessie sneller stappen konden zetten. Ook de informatie die ik kreeg tijdens de gesprekken lees ik nog telkens door, als reminder. Er een bedrijfsplan gemaakt en nu weet ik wat de hoofdlijnen voor mijn bedrijf zijn.

Nu heb ik veel meer energie, terwijl de uitdagingen nog hetzelfde zijn. Dat betekent dat ik weer uitdagingen zie, terwijl ik eerst dacht; “Het hoeft voor mij niet meer”. Ik wilde zelfs het bedrijf verkopen. Verder kan ik nu makkelijker ‘nee’ zeggen, voorheen bepaalde de ander mijn agenda. Al met al betekent het dat de draagkracht groter is geworden.