Ik ben Gerco, 37 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Wij hebben een pluimveebedrijf en daarnaast heb ik een baan buiten de deur.

Voordat ik het programma Effectief Communiceren kocht, had de fipronilcrisis een gigantische impact op ons gezinsleven. Want wat in het bedrijf gebeurd, heeft ook invloed op het gezin. Op een heldere, duidelijke en ook humoristische manier heeft Monique mij laten proeven dat het belangrijk is om goed te communiceren, luisteren en tijd voor elkaar te nemen. Ik had ook geen directe verwachtingen van de cursus, maar ik ben situaties wel anders gaan zien en het heeft mij veranderd (in positieve zin!).

Wat mij aanspreekt in de samenwerking met Monique is dat ze in staat is om goed te luisteren, mij ondersteunde en geholpen heeft in moeilijke situaties. Zij zegt waar het op staat en geeft tips, handvatten en zij maakt het verhaal niet anders dan het is. Vooral in situaties dat het even niet ging was zij er voor ons. Daarom ben ik heel blij dat we de cursus zijn gestart.

Door het programma toon ik meer begrip voor de ander en blijf ik in de communicatie rustiger.

Monique, de manier waarop je bij ons in beeld bent gekomen was echt geen fijne manier. Toch ben ik, zijn wij (mijn vrouw en ik), heel blij dat we je hebben ontmoet. Wij zijn nu meer een team geworden. Dat had ik aan het begin van de cursus nooit gedacht. Onze zoon zegt dat hij het ook fijn vindt om met papa te praten. Dat doet mij echt goed.