Ik ben Marieke, 33 jaar en moeder van 3 kinderen en help waar nodig in de kippenstal. Ik liep best tegen wat dingetjes aan en had na jaren praten en uitleggen, bij verschillende instanties, het gevoel van niet begrepen te worden.

Monique kwam bij ons voor het bedrijf. Zij stapte binnen en ik wierp haar voor de voeten of ze nog wat kon met mij. Zij bood iets heel moois aan: dit programma! (Effectief Communiceren, MtK.). Ik heb zoveel geleerd! In het programma leerde ik zonder oordeel te communiceren, te praten in ik-boodschappen, te luisteren naar anderen in een gesprek en gedachten anders te bekijken. Ook leerde ik vragen naar de behoeften van de ander. Maar ik leerde ook om mijn eigen behoeften kenbaar te maken.

Door Monique’s luisteren, geduld, doorvragen, meedenken (zou dit het zijn of dat?) en door te zeggen waar het op staat is zij zelf de grootste kracht van het programma.

Het belangrijkste inzicht dankzij het programma zijn inzicht in mijn angsten, mijn gedachten. Wat mooi en ook apart dat je zo dicht bij jezelf kunt komen. Toen kwam ik erachter wat je zelf kunt veranderen. Terwijl ik daarvoor dacht dat het zo moest. Door deze inzichten sta ik, samen met mijn man, nu anders in het leven; er is meer rust in het gezin en de relatie. Wij zijn meer een team. Meer gezin met elkaar.

Ik heb enorm veel begrip en ook pijn van jouw kant gevoeld en dat maakte het mede speciaal voor mij. Je weet waar je over praat.

Monique, JIJ, door jou is er zoveel bij ons veranderd. Jouw luisteren, jouw begrip, jouw adviezen en het jouw ‘er dwars doorheen prikken’. Jij bent het gouden randje zelf van deze zo leerzame, ontdekkende training.