Ik kwam als stoppende agrariër veel onbegrip tegen. De reguliere hulpverlening weet niet wat je hebt doorgemaakt in je vak. Monique kent de sector, de ‘way of life’ en speelt in op wat er gaande is in de agrarische wereld. In de samenwerking met Monique merkte ik dat ze in staat is mijn vicieuze cirkel van gedachten te doorbreken en daardoor denkprocessen in beweging brengt. Ze laat je eerst bewust worden van de situatie en vanuit dat punt kun je weer verder kijken.

Monique is geen adviseur, maar zij begeleidt het proces waar ik in zit. Door de juiste vragen te stellen, ga ik over de situatie nadenken en kom ik zelf tot een oplossing.  Zo kan ik andere wegen bewandelen, gebruikmakend van de mogelijkheden die in mijn straatje passen. Ik werd mij bewust van de kleine stappen die ik moet nemen en zij hielp mij om de eerste stap te nemen. De eerste stap is namelijk de moeilijkste. Doordat zij mij begeleidde kon ik de stappen veel sneller nemen, dan wanneer ik het allemaal op eigen houtje zou moeten doen.

Erik (47 jaar, voormalig agrariër)